خرید پوشاک صنعتی از تولیدی چه مزایایی دازد؟

پوشاک صنعتی

از لباسکار برای ایمنی و حفاظت از اشخاص استفاده میشود، به همین جهت کارکنان باید برای حفاظت از خود از آنها استفاده کنند، این لباس ها باید با یک پوشش سراسر تمام نقاط آسیب پذیر بدن از جمله: دست ها، پا، بدن و سر اشخاص را پوشش دهد. یکی از انواع این پوشش ها لباس های صنعتی هستند، در ادامه این نوشته ویژگی ها و خصوصیت های آنها را بررسی میکنیم، در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.

خصوصیات و استانداردهای پوشاک صنعتی

لباسی که در حین کار استفاده میشود باید حتما کاملا اندازه و با سایر خود فرد مطابقت داشته باشد، و برای برخی از مشاغلی که با ماشین آلات خطرناک سر و کار دارند، نباید از لباس هایی که برخی از بخش های آنها فاقد پوشش است استفاده شود.

یا به عنوان مثال کارکنانی که در محیط هایی که احتمال آتش سوزی در آنها زیاد است کار میکنند، نباید از لباس هایی که احتمال اشتعال بالایی دارند، یا لباس های دست و پاگیر مانند: لباسهای پلاستیکی، عینک های ب دسته سلونوئید استفاده کنند.

کارکنانی که در محیط هایی که با مواد شیمایی سر و کار دارند کار میکنند باید از لباس هایی استفاده کنند که احتمال عبور آب یا گاز در آنها وجود نداشته باشد، تا این مواد از لباس عبور نکنند.

در محیط های صنعتی که گرد وغبار زیادی وجود دارد، باید از پوشش هایی که یقه و چین و چروک های کمتری دارد استفاده شود.

نکاتی برای استفاده از پوشاک صنعتی

افرادی که در محیط های پرخطر که با مواد نفتی یا رادیو اکتیو سر و کار دارند، حتما باید پس از هرباز استفاده از لباس ها آنها را تعویض یا بشویند. زیرا در صورت نزدیک سدن به مواد حرارتی پس از استفاده از این لباس ها، امکان آتش سوزی را افرایش میدهد.

همچنین در صورتی که لباس های شما با مواد شیمایی یا حساسیت زا تماس پیدا کرده است حتما آنها را پس از استفاده بشوید زیرا باعث بروز حساسیت پوستی خواهد شد.

در صورت پارگی یا آلودگی لباس ها حتما باید اقدام به تعویض به موقع آنها کنید.

جنس پوشاک  صنعتی باید چگونه باشد؟

همانطور که گفتیم در محیط های صنعتی افراد با مواد شیمایی، الکتریسیته و … در ازتباط هستند، به همین دلیل جنس پوشش هایی که به تن میکنند باید به نخوی باشد که در برابر این شرایط مقاومت مناسبی داشته باشد، این جنس ها شامل: پنبه، و پلی استر با وزن پایین هستند. درصد استفاده از مواد و پنبه در لباس ها باید در محیط های مختلف متفاوت باشد. مثلا در محیط هایی که حرارت بالا باشد و… باید از لباسهایی با درصد پنبه کمتری استفاده شود.

ویژگی های پوشاک صنعتی خوب چیست؟

لباس کار دو تکه دارای ویژگی هایی می باشد که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره می کنیم این ویژگی و نکات نه تنها برای لباس های کار دو تیکه بلکه برای دوبعدی و سرهمی نیز برقرار می باشد ، در حالت کلی یک لباس خوب دارای این ویژگی ها می باشد :

۱ ) اول از همه لباس کار باید اندازه فرد باشد و یا به اصطلاح فیت تن او باشد .

 ۲ ) حتما تدابیر کامل با توجه به نوع کار فرد روی لباس او باید صورت بگیرد به عنوان مثال کارگرانی که در مجاورت دستگاه های صنعتی و ماشین آلات در حال کار کردن می باشند باید لباسی داشته باشند که هیچ گونه لوازم جانبی و اضافه مثل کلید و ساعت و … روی آن قرار نگیرد و همچنین باید از لباسی استفاده کنند که هیچ درز روی آنها وجود نداشته باشد یعنی تمام بدن آنها را بپوشاند .

 ۳ ) حتما در محل کار هایی که در معرض خطرات احتمالی مثل انفجار ، حریق ، و … باشند هستید حتما باید لباس های شما از جنسی باشد که بتواند به خوبی از بدن شما تا حد زیادی در برای این حوادث مراقبت کند . 

۴ ) اگر قرار است در حین کار استین خود را بالا بزنید باید از همان اکل از لباس های کار آستین کوتاه استفاده کنید . 

۵ ) جنس پارچه لباس کار حتما باید با توجه به محیط استفاده شود و مقاومت کافی در برابر احتمالات را داشته باشد .


برای مشاهده و خرید پوشاک صنعتی اینجا کلیک کنید و سایر انواع پوشاک صنعتی دیدن کنید .

لباس کار صنعتی و خدماتی

لباس کار صنعتی با لباس کار خدماتی بسیار متفاوت است و اصلا نمی توان از نظر ویژگی های ظاهری و باطنی آن ها را با هم مقایسه کرد. چرا که هر کدام از آنها دارای ویژگی های متمایزی هستند .

در واقع در هر کدام ار این لباس کار ها هدف قرار دارد مثلا لباس های کار صنعتی برای حفاظت از فرد در مقابله با خطرات احتمالی طراحی و استفاده می شوند .

در این لباس ها به حد پایینی به زیبایی ظاهری اهمیت داده می شود ، و بیشتر این لباس ها نیز از مواد خاص شیمیایی و رادیو اکتیویی تولید می شوند ، اما در مقابل لباس های کار خدماتی لباس هایی هستند که منظور هماهنگی بیشتر بین کارکنان و زیبا تر ساختن محیط از آنها استفاده می شوند . این لباس ها بیشتر نقش یک روپوش هماهنگ را دارد . همانند روپوش مدرسه و … در این گونه لباس کار ها بیشتر به ظاهر و راحتی و هماهنگی افراد اهمیت داده می شود .

اما با این حال می توان به برخی از ویژگی های مشترک که در هر دو باید رعایت شود اشاره کینم مثلا چه در لباس های صنعتی و چه لباس های خدماتی باشد باید اندازه و فیت تن افراد باشد تا فرد داخل آن بتواند به راحتی وظایف خود را انجام دهد .

ویژگی پوشاک صنعتی حرفه ای و با کیفیت :

1.پوشاک صنعتی  باید اندازه و متناسب با بدن استفاده کننده باشد.

2. کارکنانی که با ماشین کار می­کنند و یا در جوار ماشین­آلات مشغول کار هستند باید از لباس کاری استفاده کنند که هیچ قسمت آن باز یا پاره نباشد. آویزان نمودن زنجیر ساعت، کلید و نظایر آنها روی لباس کار اکیداً‌ ممنوع است.

3. در محل کار که احتمال خطر انفجار و یا حریق باشد استفاده از یقه نورگیری (آفتاب گردان) و زه و دسته عینک که از انواع سلونوئید ساخته شده­اند و همچنین همراه داشتن سایر مواد قابل اشتعال برای کارکنان مربوطه اکیداً ممنوع است.

4. در صورتیکه انجام کاری ایجاب نماید که کارکنان آستین لباس کار خود را مستمراً بالا بزنند بایستی از لباس کار آستین کوتاه استفاده نمایند.

5. کارکنانی که در محیطهای آلوده به گرد و غبار، مواد قابل اشتعال و انفجار و یا مسموم کننده بکار اشتغال دارند، نباید لباسهای جیب­دار و یا لبه­دار (دوبل شلوار) را در بر داشته باشند، چون ممکن است گرد و غبار و مواد مزبور در چین و لبه لباس باقی بمانند.

6. لباس ایمنی مخصوص کارکنانی که با مواد خورنده و یا مضر کار می­کنند باید آب و گاز در آن نفوذ ننموده و جنس آن مناسب با نوع ماده و یا موادی که با آنها کار می­کنند باشد.

7. لباس نسوز مخصوص حفاظت در مقابل حریق بایستی شامل کلاه، دستکش و کفش بصورت یک تکه و سر هم باشد.

8. لباس کارکنانی که با مواد اسیدی و رادیواکتیو کار می­کنند باید بصورت یکپارچه و بدون منفذ همراه با کلاه مخصوص، کفش و دستکش از جنس خاص و غیر قابل نفوذ باشد.

9. لباس بارانی به صورت پالتویی کلاه سر خود را از جنس پارچه ضد آب با آستری نخی (جهت مناطق معتدل) و یا آستری پشمی (جهت مناطق سرد سیر) با رنگ مصوب تهیه شود.

لباسهای با قابلیت دید بالا (High Visibility Clothing):‌

این گونه لباسها به منظور پیشگیری از حوادث ناشی از ضربه و برخورد و به صورت ژاکت، بلوز شلوار با توجه به نوع محل کاربرد، به رنگهای براق و از جنس­های مختلف ساخته شده و امکان رویت فرد را در شرایط مختلف آب و هوایی و ساعات مختلف شبانه روز فراهم می­کنند.

در انتخاب این لباسها علاوه بر ارزیابی ریسکهای ضربه و برخورد، لازم است مواردی نظیر شرایط کاری گرم یا سرد، وضعیت هوا (آفتاب، مه، باران، برف و ... ) و روشنایی نیز مورد توجه قرار گیرد.

رانندگان لیفتراک و جرثقیل، کارگران حاشیه جاده و خطوط لوله و نیز کارکنانی که مسئول واکنش

در شرایط اضطراری هستند، از جمله کسانی هستند که به این لباسها نیاز دارند.

قیمت پوشاک صنعتی بر چه اساسی تعیین می‌ شود؟

تعیین قیمت پوشاک صنعتی نیز مثل تعیین قیمت هر محصول دیگری وابسته به بررسی عوامل تغییر دهنده است که در این بخش به صورت موردی آن‌ ها را به شما معرفی خواهیم کرد:

  • کشور سازنده پارچه
  • وجود یا عدم وجود پوشش روی لباس
  • مقاومت و استحکام در برابر عوامل مختلف فیزیکی و شیمیایی
  • میزان تنفس و تبادل هوا
  • برند و کارخانه تولید پارچه 
  • نوع پارچه مصرف شده
  • متراژ پارچه
  • درصد الیاف طبیعی مصرف شده در پارچه
  • مرغوبیت و کیفیت
  • ویژگی‌ های خاص

شکل پوشاک صنعتی

لباس‌ های کار می‌ توانند یک‌ تکه، دو تکه و چند تکه باشند. لباس‌ های یک‌ تکه را به نام لباس سر همی و یا یکسره نیز می‌ شناسیم.

یکی دیگر از ویژگی‌ هایی که با استفاده از آن می‌ توانیم این نوع لباس  را دسته‌ بندی کنیم، شکل لباس‌ های کار است.

در فرم ساده لباس‌ های کار معمولا دو تکه شلوار با کاپشن یا شلوار با پیراهن یا بلوز به تولید می‌ رسد.


تولید پوشاک صنعتی

 تولید پوشاک صنعتی مستلزم بهره گیری از نیروی کار بیشتر و انواع مختلف ماشین آلات است. در این بخش هزاران عدد لباس براساس اندازه های استاندارد بدن انسان ساخته می شوند و برای ساخت هر عدد لباس نهایتاً به ۱۵ دقیقه وقت نیاز است. لباس صنعتی برای همگان متناسب نیست و تولید آن به سرمایه زیادی نیاز دارد.

تولید پوشاک صنعتی در خیاطی به یک فروشگاه کوچک و تعداد کمی ماشین آلات و ۱ تا ۳ نفر نیروی کار برای انجام مراحل خیاطی نیاز است. فرآیند تولید مهندسی صنعتی پوشاک، مستلزم استفاده از ماشین آلات متعدد و نیروی کار زیاد است. در این فرآیند به ۱ تا ۲ نفر پرسنل نیاز می باشد. به تعداد بیشتری ماشین آلات و نیروی کار نیاز است. ساخت هر لباس چندین ساعت زمان می برد. برای ساخت هر عدد لباس نهایتاً ۱۵ دقیقه وقت صرف می شود. لباس براساس فرم بدن یک شخص خاص تولید می شود. هزاران عدد لباس براساس اندازه های استاندارد بدن انسان ساخته می شوند. به درجه بندی نیازی نیست. باید از درجه بندی استفاده شود. هر عدد لباس برای یک نفر ساخته می شود؛ در نتیجه هزینه پوشاک زیاد است. از آنجاییکه در این فرآیند هزاران عدد لباس براساس اندازه های ایده آل بدن انسان تولید می گردند؛ لذا هزینه لباس ها کمتر از خیاطی است. تناسب لباس با بدن شخص بسیار خوب است. لباس هایی که با این روش ساخته می شوند برای همه افراد مناسب و متناسب نیستند. هدر رفت پارچه زیاد است. پارچه براساس الگو برش داده می شود؛ از این رو احتمال تولید ضایعات کمتر از خیاطی است. ریسک تولید لباس به دلیل تولید پوشاک به صورت تکی بسیار کم است. ریسک تولید لباس به دلیل ساخت همزمان هزاران عدد از آن بالا می باشد. سرمایه زیادی برای راه اندازی یک واحد خیاطی لازم نیست. به سرمایه زیادی برای راه اندازی یک واحد صنعتی تولید پوشاک نیاز است.





نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد