روپوش کار رستوران باید دارای دو ویژگی بسیار مهم شامل ضد چروک بودن و سبک بودن باشد. زیرا فعالیت کارکنان رستوران بسیار زیاد است و سنگین بودن لباس می تواند آن ها را در مدت زمانی کوتاه دچار خستگی و کلافگی کند. تولیدی ” لباس پوشان آسیایی ” با در نظر گرفتن تمام این عوامل تلاش می کند تا محصولاتی را تولید کند که از همه نظر، زمینه را برای جلب رضایت مصرف کننده فراهم کند.
چرا آشپزها روپوش آشپزی سفید میپوشند؟
لباس سرآشپز ها یک ابزار کاربردی برای آنان است. هرچند در سالهای اخیر شاهد تنوع در رنگ و طرح این روپوشها هستیم، اما همچنان رنگ سفید پراستفادهترین و محبوبترین رنگ است. این رنگ زودتر آلودگیها را نشان میدهد، ولی از طرفی هم راحت با سفیدشویی به حالت قبل خود باز میگردد.
برخلاف تصورات، رنگهای تیره هم لکههای زیادی را بر روی خود نشان میدهند، اما به هیچ وجه هم پاک کردن این لکهها از روی آنان ساده نیست. از نظر روانی هم سفید رنگ بهتری برای سرآشپز است، چرا که مشتری با دیدن سفیدی لباس، از تمیزی و پاکیزگی سرآشپز؛ غذا و محیط رستوران اطمینان بیشتری کسب میکند. علاوه بر این، رنگ سفید گرمای کمتری را به خود جذب میکند و در نتیجه به خنک ماندن آشپز در فضای آشپزخانه کمک بیشتری میکند.
برای دیدن نمونه لباس کار آشپزی ، بررسی قیمت لباس فرم رستوران و خرید لباس کار رستورانی اینجا کلیک کنید .
قسمتهای مختلف لباس آشپزی
آستینهای روپوش معمولا بلند دوخته میشوند تا جلوی پاشیدن روغن داغ و یا مواد دیگر را بگیرند و از پوست دست محافظت کنند. جلوی روپوش هم معمولا دو لایه روی هم قرار میگیرد و با دکمه بسته میشود. این لایهی رویی هم محافظت خوبی برای آشپز فراهم میکند و هم بعد از کثیف شدن، به آسانی قابل تعویض است.
مورد بعدی دکمههای روپوش است. این دکمهها به جای فلزی و یا پلاستیکی معمولا از جنس نخ و به صورت گرههایی نسبتا بزرگ هستند تا احتمال شکسته شدن آنها و سر درآوردن از بشقاب غذا کمتر باشد! البته این مسال در روپوشهای معمولی کمتر دیده میشود و نمونههای لوکستر با دکمههای نخی تولید میشوند.
اگر دقت کردهباشید، بسیاری از سرآشپزها، شلوارهای بگی میپوشند. دلیل این، خنک بودن این شلوارهاست که در محیط گرم آشپزخانه میتواند به خنک شدن بدن سرآشپز کمک زیادی بکند. همچنین میتوانند موجب راحت شدن حرکت و راه رفتن آشپز بشوند.
از دیگر ویژگی های مهمی که این لباس ها باید همواره داشته باشند این است که افرادی که در محیط های آشپزخانه فعالیت دارند به طور مداوم باید در دمای بالا و کنار اجاق باشند به همین دلیل هم ضروری است که لباس های آنها حتما از الیاف طبیعی ساخته شده باشد تا این گرما باعث تعریق زیاد نشود و بدن فرد در زیر این لباس ها تنفس کافی داشته باشد.
به طور معمول لباس هایی که در آشپزخانه ها مورد استفاده قرار میگیرند، از یک روپوش سفید، کلاه، کفش و ….ساخته شده اند و کفش های آنها با توجه به اینکه کارکنان آشپزخانه ها در مدت زمان زیادی در کنار شعبه باید سرپا کار کنند، باید راحت و نرم باشد تا به کمرشان فشار زیادی وارد نشود.
تاثیر استفاده از روپوش آشپزی در جذب مشتری
ظاهر رستوران و کارکنان آن در برداشت و نگرش مشتری بسیار تاثیر دارد. هنگامی که سرآشپز شما لباس شف مخصوص به تن میکند، مشتری این موضوع را حرفهای بودن سرآشپز و رستوران برداشت میکند. به علاوه وقتی که کارکنان و افراد حاضر در رستوران از روپوش هماهنگ با مجموعه استفاده میکنند، در جذب مشتری با نگاه اولیه تاثیر بالایی دارد. زیرا مشتری میتواند در اولین نگاه پرسنل شما را تشخیص دهد و این زمان تشخیص به کمترین حد خود میرسد. این پوشش از مقابل درب ورودی تا سرمیز و هنگام ثبت سفارش تاثیر خود را حفظ میکند.
پوشیدن پیشبند آشپزی و روپوش برای سایر کارکنانی که در آشپزخانه فعالیت میکنند نیز ضروری است. برای خرید لباس آشپزی به جای لباسهای سر تا پا سفید میتوانید از لباسهایی با طراحی و رنگآمیزی خاص و منحصر به فرد استفاده کنید. این موضوع باعث میشود تا روحیه کارکنان شما همیشه خوب باشد و همچنین اگر آشپزخانه شما به بیرون دید دارد، مشتریان از دیدنشان لذت ببرند. لباس فرم آشپزی زنانه و مردانه علاوه بر ظاهر زیبا، باعث حفظ ایمنی سرآشپز نیز میشود.