روپوش آشپزی رستوران چه ویژگی دارد ؟

ویژگی روپوش کار رستوران چیست؟

به لباس هایی که آشپزها زمان پخت غذا استفاده میکنند که میتواند شامل: روپوش، کلاه، دستکش و … باشد. لباس کار آشپزی گفته میشود، مزیت استفاده از لباسهای مخصوص برای آشپزها، رعایت بیشتر بهداشت است، بهترین جنس برای دوخت لباسهای آشپزی پارچه های کج راه و کتان است.

تاریخچه و فلسفه استفاده از لباسهای آشپزی واحد برای افراد در حین آشپزی به زمان ناپلئون هیل باز میگردد که وی تصمیم گرفت که آشپزان دربار هم لباس های یکسانی بپوشند تا بتوانیم آنها را از بقیه افراد تشخصیص دهیم.

نخستین لباس کار  های آشپزی، رپوش یا پیش بند سفید ساده بودند که بعدها و به مرور زمان به شکل یونی فرم هایی که امروزه آشپزها به تن میکنند تبدیل شدند

در این مطلب شما را با ویژگی روپوش کار رستوران آشنا خواهیم کرد. پرسنل رستوران یکی از عوامل موثر در جذب مشتری محسوب می شوند. زیرا بیشترین ارتباط را با مشتریان برقرار می کنند. پس انتخاب لباس خوب برای آن ها اهمیت ویژه ای دارد. برای آشنایی با ویژگی روپوش کار رستوران این مطلب می تواند برای شما مفید واقع شود.

انواع روپوش کار رستوران

مهم ترین ویژگی روپوش کار رستوران چیست و چرا پرسنل باید از لباس های متحدالشکل برخوردار باشند؟ در سال های اخیر شاهد این موضوع هستیم که پرسنل اغلب رستوران ها شامل گارسون  آشپز، صندوقدار و … از یک لباس واحد و یکدست استفاده می کنند. قطعا این کار می تواند جذابیت های بصری رستوران را افزایش دهد و تاثیر مهمی در جذب مشتری داشته باشد. اما فارغ از مسائل بازاریابی و جذب مشتری، باید به نکاتی اشاره کنیم که به شما در انتخاب یک لباس استاندارد کمک کند. با شناخت ویژگی روپوش کار رستوران ، در هنگام خرید با مشکلات کمتری مواجه خواهید شد.
از مهم ترین مواردی که باید در خرید روپوش کار رستوران در نظر داشته باشید این است که از جنس مرغوب تهیه شده باشد. متاسفانه برخی از تولیدکنندگان با استفاده از متریال بی کیفیت و پارچه های چینی تلاش می کنند تا هزینه تمام شده محصول را پایین آورند و فروش آن سود بیشتری به همراه داشته باشد. اگر شما صاحب یک رستوران هستید و قصد دارید برای پرسنل خود از لباس های یکدست و زیبا استفاده کنید توصیه می کنیم به سراغ لباس های باکیفیت بروید. زیرا پوشیدن لباس هایی مرغوب توسط پرسنل ، نه تنها حس ارزشمندی و اعتماد به نفس آن ها می دهد بلکه احساس بهتری به مشتری نیز منتقل خواهد کرد و به آن ها نشان می دهد که شما برای کار خود ارزش و احترام بالایی قائل هستید.
همان طور که گفتیم که توجه به ویژگی روپوش کار رستوران ، فقط مختص به گارسون نمی شود بلکه عوامل مختلف رستوران باید از آن برخوردار باشند.

روپوش گارسون

گارسون ها یکی از مهم ترین کارکنان رستوران محسوب می شوند زیرا دارای بیشتری تعامل با مشتریان هستند. به همین دلیل باید توجه ویژه ای به لباس آن ها شود. معمولا گارسون ها در رستوران های سنتی از لباس هایی با طرح محلی استفاده می کنند و در رستوران های مدرن نیز این موضوع صدق می کند. لباس کار پیشخدمت علاوه بر زیبایی باید به نحوی طراحی شود که بتوانید او را به راحتی از سایر کارکنان تمیز دهید.

روپوش آشپز و سرآشپز رستوران

به جرات می توان گفت که یکی از دلایل وفادار ماندن به یک رستوران، کیفیت بی نظیر غذای اوست و این امر فقط از دست آشپز برخواهد آمد. انتخاب لباس خوب برای آشپز مزایای زیادی دارد که علاوه بر زیبایی می توان به حفظ بهداشت نیز اشاره کرد. کلاه از بخش های مهم در لباس و روپوش آشپزها به حساب می آید زیرا از نظر بهداشتی تاکید شده است. اگر آشپز در حین آشپزی به هر دلیلی کلاه بر سر نداشته باشد احتمال ریزش مو در غذا وجود دارد. معمولا مامور بهداشت به طور سرزده به رستوران ها سرکشی می کند و در صورت مشاهده چنین مواردی به سرعت جریمه و اخطار صادر خواهد کرد.
بخش های مختلف روپوش آشپزها شامل پیراهن ، کلاه و شلوار است. بهتر است که نحوه طراحی این لباس به شکلی باشد که بتوانیم به راحتی آشپز را از سایر کارکنان تشخیص دهیم. 

روپوش نیروهای خدماتی

یک رستوران باید همیشه زیبا، تمیز و دارای کفپوش براق باشد. انجام امور بهداشتی بر عهده نیروهای خدماتی در یک رستوران می باشد. آن ها نیز مانند سایر عوامل و کارکنان باید دارای لباس متمایز باشند. معمولا نیروهای خدماتی در طول روز با مواد شوینده مختلفی سروکار دارند که این امر می تواند سبب آسیب به لباس های آنان شود. علاوه بر این می توان گفت که نیروهای خدماتی به دلیل سروکار داشتن با آلودگی ها باید دائما لباس های خود را شستشو دهند و هر روز با روپوش تمیز وارد محل کار شوند. اگر لباس های آن ها در کیفیت پایین تولید شود به سرعت کاربرد خود را از دست می دهد و قابل استفاده نخواهد بود. پس به این نتیجه می رسیم که کیفیت لباس نیروهای خدماتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

ویژگی روپوش کار رستوران

طرح های و رنگ های مختلف

مهم ترین ویژگی روپوش کار رستوران این است که دارای طرح ها و رنگ های مختلفی باشد تا بتوانیم بر اساس نیروی مورد نظر ، اقدام به انتخاب کنیم. معمولا طرح های رسمی برای گارسون ها در نظر گرفته می شود چون باید از سایر کارکنان شکیل تر باشند. لباس های رستورانی دارای رنگ بندی مناسب می باشند. به طور مثال می توان برای گارسون های خانم از رنگ های روشن تر و برای گارسون های آقا از رنگ های تیره تر استفاده کرد.

جنس لباس

غالبا تولیدی های لباس از پارچه های ترگال یا کجراه برای دوخت استفاده می کنند. این پارچه ها به دلیل مقاومت، تثبیت رنگ و زیبایی از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار هستند. به نحوی که نه تنها برای دوخت لباس کار رستوران بلکه برای دوخت سایر لباس ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

ضد چروک و وزن مناسب

روپوش کار رستوران باید دارای دو ویژگی بسیار مهم شامل ضد چروک بودن و سبک بودن باشد. زیرا فعالیت کارکنان رستوران بسیار زیاد است و سنگین بودن لباس می تواند آن ها را در مدت زمانی کوتاه دچار خستگی و کلافگی کند. تولیدی ” لباس پوشان آسیایی ” با در نظر گرفتن تمام این عوامل تلاش می کند تا محصولاتی را تولید کند که از همه نظر، زمینه را برای جلب رضایت مصرف کننده فراهم کند.

چرا آشپزها روپوش آشپزی سفید می‌پوشند؟

لباس سرآشپز  ها یک ابزار کاربردی برای آنان است. هرچند در سالهای اخیر شاهد تنوع در رنگ و طرح این روپوش‌ها هستیم، اما همچنان رنگ سفید پراستفاده‌ترین و محبوب‌ترین رنگ است. این رنگ زودتر آلودگی‌ها را نشان می‌دهد، ولی از طرفی هم راحت با سفیدشویی به حالت قبل خود باز می‌گردد.

برخلاف تصورات، رنگ‌های تیره هم لکه‌های زیادی را بر روی خود نشان می‌دهند، اما به هیچ وجه هم پاک کردن این لکه‌ها از روی آنان ساده نیست. از نظر روانی هم سفید رنگ بهتری برای سرآشپز است، چرا که مشتری با دیدن سفیدی لباس، از تمیزی و پاکیزگی سرآشپز؛ غذا و محیط رستوران اطمینان بیشتری کسب می‌کند. علاوه بر این، رنگ سفید گرمای کمتری را به خود جذب می‌کند و در نتیجه به خنک ماندن آشپز در فضای آشپزخانه کمک بیشتری می‌کند.

برای دیدن نمونه لباس کار آشپزی ، بررسی قیمت لباس فرم رستوران و خرید لباس کار رستورانی اینجا کلیک کنید .

قسمت‌های مختلف لباس آشپزی

آستین‌های روپوش معمولا بلند دوخته می‌شوند تا جلوی پاشیدن روغن داغ و یا مواد دیگر را بگیرند و از پوست دست محافظت کنند. جلوی روپوش هم معمولا دو لایه روی هم قرار میگیرد و با دکمه بسته می‌شود. این لایه‌ی رویی هم محافظت خوبی برای آشپز فراهم می‌کند و هم بعد از کثیف شدن، به آسانی قابل تعویض است.

مورد بعدی دکمه‌های روپوش است. این دکمه‌ها به جای فلزی و یا پلاستیکی معمولا از جنس نخ و به صورت گره‌هایی نسبتا بزرگ هستند تا احتمال شکسته شدن آنها و سر درآوردن از بشقاب غذا کمتر باشد! البته این مسال در روپوشهای معمولی کمتر دیده می‌شود و نمونه‌های لوکس‌تر با دکمه‌های نخی تولید می‌شوند.

اگر دقت کرده‌باشید، بسیاری از سرآشپزها، شلوارهای بگی می‌پوشند. دلیل این، خنک بودن این شلوارهاست که در محیط گرم آشپزخانه میتواند به خنک شدن بدن سرآشپز کمک زیادی بکند. همچنین میتوانند موجب راحت شدن حرکت و راه رفتن آشپز بشوند.

از دیگر ویژگی های مهمی که این لباس ها باید همواره داشته باشند این است که افرادی که در محیط های آشپزخانه فعالیت دارند به طور مداوم باید در دمای بالا و کنار اجاق باشند به همین دلیل هم ضروری است که لباس های آنها حتما از الیاف طبیعی ساخته شده باشد تا این گرما باعث تعریق زیاد نشود و بدن فرد در زیر این لباس ها تنفس کافی داشته باشد.

به طور معمول لباس هایی که در آشپزخانه ها مورد استفاده قرار میگیرند، از یک روپوش سفید، کلاه، کفش و ….ساخته شده اند و کفش های آنها با توجه به اینکه کارکنان آشپزخانه ها در مدت زمان زیادی در کنار شعبه باید سرپا کار کنند، باید راحت و نرم باشد تا به کمرشان فشار زیادی وارد نشود.

تاثیر استفاده از روپوش آشپزی در جذب مشتری

ظاهر رستوران و کارکنان آن در برداشت و نگرش مشتری بسیار تاثیر دارد. هنگامی که سرآشپز شما لباس شف مخصوص به تن می‌کند، مشتری این موضوع را حرفه‌ای بودن سرآشپز و رستوران برداشت می‌کند. به علاوه وقتی که کارکنان و افراد حاضر در رستوران از روپوش هماهنگ با مجموعه استفاده می‌کنند، در جذب مشتری با نگاه اولیه تاثیر بالایی دارد. زیرا مشتری می‌تواند در اولین نگاه پرسنل شما را تشخیص دهد و این زمان تشخیص به کمترین حد خود می‌رسد. این پوشش از مقابل درب ورودی تا سرمیز و هنگام ثبت سفارش تاثیر خود را حفظ می‌کند.

پوشیدن پیشبند آشپزی  و روپوش برای سایر کارکنانی که در آشپزخانه فعالیت می‌کنند نیز ضروری است. برای خرید لباس‌ آشپزی به جای لباس‌های سر تا پا سفید می‌توانید از لباس‌هایی با طراحی و رنگ‌آمیزی خاص و منحصر به فرد استفاده کنید. این موضوع باعث می‌شود تا روحیه کارکنان شما همیشه خوب باشد و همچنین اگر آشپزخانه شما به بیرون دید دارد، مشتریان از دیدنشان لذت ببرند. لباس فرم آشپزی زنانه و مردانه علاوه بر ظاهر زیبا، باعث حفظ ایمنی سرآشپز نیز می‌شود.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد