لباسی که توسط جراحان ، پرستاران و پزشکان و سایر کارمندان و کارگران مراکز درمانی و بیمارستان ها پوشیده می شود ، لباس بیمارستانی گفته می شود .مهم ترین هدف از پوشیدن لباس فرم بیمارستان ، حفظ ایمنی و مراقبت از جان انسان ها در مقابل میکروب ، ویروس و بیماری ها می باشد .
در تمامی مراکز درمانی پوشیدن لباس فرم بیمارستان رواج دارد و یکی از قوانین بهداشتی می باشد . لباس فرم بیمارستان در انواع مختلف تولید می شود که خود می تواند به لباس فرم بیمارستانی مردانه و زنانه تقسیم شود .
لباسکار بیمارستان در رنگ های مختلف تولید می شود که هر رنگ می تواند بیان گر موقعیت شغلی یا بخش خاصی از مرکز درمانی باشد . در ادامه با جزئیات بیشتری درباره لباس بیمارستانی آشنا می شوید .
برای دوخت لباس کار بیمارستانی از پارچه های مختلفی استفاده می شود : ترگال ساده ، ترگال کجراه ، پارچه فلامنت ، ارچه ویسکوز ، برزنت و تترون .
انتخاب پارچه لباس فرم بیمارستانی به نوع شغل یا کاربرد آن در بیمارستان بستگی دارد اما معمولا از جنسی دوخته می شودکه در مقابل شستشو و ضدعفونی بادوام و مقاوم باشد رنگ پارچه باید ثابت باشد و تغییر رنگ ندهد.
لباس کار بیمارستانی تا حد امکان باید سبک و لطیف باشد تا بتوان در مدت زمان طولانی و شیفت های کاری آن را به راحتی تحمل کرد . نکته دیگری که باید در انتخاب لباس بیمارستانی به آن توجه کرد ، اطمینان از عدم ایجاد حساسیت پوستی است
باس فرم بیمارستانی تنها مخصوص کادر درمان نمی شود و طیف وسیعی از افراد را در بر می گیرد ، این افراد شامل :
می باشد که معمولا برا اساس موقعیت رنگ لباس فرم بیمارستان تغیر می کند تا بتوان افراد را از هم متمایز کرد .