خاویار صادراتی ایران یکی از محبوب ترین و باکیفیت ترین خاویارهای موجود در جهان است و طرفداران بسیاری دارد. خاویار یکی از محصولات مهم صادراتی ایران است و صادرات خاویار همه ساله یکی از پررونق ترین تجارت ها در میان بازرگانان ایرانی است. انواع مختلفی از خاویار در میان مردم نقاط مختلف جهان مصرف می شود و در سالهای اخیر، به جهت جلوگیری از انقراض خاویار وحشی، پرورش خاویار رونق بیشتری پیدا کرده است. ما در این مطلب قصد داریم نکات مختلفی را درباره صادرات خاویار ایران، مراحل، قوانین و نحوه آن بیان کرده و اطلاعات شما را در این زمینه افزایش دهیم.
در سال 1400، در حدود 3374 کیلوگرم خاویار ایرانی به 33 کشور مختلف جهان صادر شده است. آمار گمرک ایران نشان می دهد صادرات خاویار ایران در سال 1400، رشدی 65 درصدی را نسبت به سال 1399 تجربه کرده است. علاوه به 3374 کیلوگرم ذکر شده، تخمین زده می شود که حدود 2 تن خاویار ایرانی نیز به صورت مسافری از کشور خارج شده باشد. این اعداد در سال 1399، به میزان 2281 کیلوگرم از طریق گمرک و در مجموع حدود 4 تا 4.5 تن می باشد؛ این در حالی است که حجم صادرات خاویار ایران در سال 1400 به حدود 5 تا 5.5 تن رسیده است.
تولید خاویار در ایران نیز رشد قابل توجهی را در سالهای اخیر تجربه کرده است. میزان خاویار تولید شده ایرانی، از 12 تن در سال1399 به 16 تن در سال 1400 افزایش یافته. به طور کلی آمار صادرات خاویار ایران نشان دهنده یک رشد قابل توجه در سالهای اخیر، چه از نظر حجم صادرات و چه از منظر ارزش آن می باشد.
مهم ترین خاویار های صادراتی ایران شامل 4 نوع زیر است:
در میان این نوع خاویار ها، خاویار بلوگا گران ترین و خاویار بری ارزان ترین نوع خاویار به شمار می روند.
برای موفقیت در ارسال خاویار صادراتی ایران به سایر کشورها، باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارید. برخی از مراحل صادرات خاویار شامل موارد زیر است: