اصطلاح “سالمون” از کلمه لاتین “salmo” و از ریشه “salire” به معنای “جهش” سرچشمه گرفته است. علت این نام گذاری به پرش ماهی سالمون برای عبور از موانع در رودخانه ها (تا دو متر) بازمی گردد. ماهی سالمون از خانواده Salmonidae است که با گوشت صورتی کم رنگ خود، طرفداران زیادی دارد. جالب است بدانید در حال حاضر صادرات ماهی سالمون ایرانی به کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپایی، بیش از گذشته رونق یافته و کشور ایران یکی از صادرکنندگان مطرح در این حوزه می باشد.
شرکت وارنا تجارت اوراسیا » با پرورش ماهی قزل سالمون، یکی از برترین ها در زمینه تولید آبزیان پرورشی باکیفیت می باشد. این مجموعه با فروش عمده و صادرات ماهی سالمون به شرکت های بازرگانی بزرگ، سهم زیادی را در ارزآوری به کشور از این طریق برعهده دارد.
ماهی سالمون که در دسته آزاد ماهیان قرار می گیرد، هفت گونه شناخته شده دارد که در اقیانوس آرام در آب های آمریکای شمالی و آسیا و یا اقیانوس اطلس یافت می شوند. این ماهی دارای گوشت سفت و شاداب به رنگ صورتی تا نارنجی است که ارزش غذایی بالایی دارد. این گونه جزء گروه ماهیهای آندرومی قرار می گیرد که در آب شیرین تولید مثل میکنند اما در بزرگسالی وارد دریا و اقیانوس میشوند.
طبق فرهنگ عامه، ماهی سالمون هرساله برای تخم ریزی به همان مکان باز می گردد. این آبزیان اغلب نسبت به تغییرات محیطی بسیار حساس هستند و اغلب به عنوان گونهای شاخص استفاده میشوند. جالب است بدانید بیشترین رکورد وزنی برای سالمون اقیانوس اطس ثبت شده است که به 100 پوند (45 کیلوگرم) می رسد.
سالمون های اقیانوس آرام به طور متوسط کوچک تر هستند. سالمون چندین بار در جریان بالا و پایین حرکت می کند تا تخم ریزی کند. سپس به دریا باز میگردد و این روند را در طول عمر خود تکرار کند. آن ها برای قرن ها بخشی از رژیم غذایی انسان بوده اند و نقش قدرتمندی در اساطیر بسیاری از کشورهای بومی آمریکای غربی دارند. این گونه اغلب به صورت تجاری صید می گردد (صادرات ماهی سالمون) و به دلیل صید بی رویه در معرض تهدید قرار دارد.