قوانین صادرات خاویار ایران به سایر کشور ها چیست ؟

مراحل صادرات خاویار از ایران کدام است؟

پیش از هر چیز، شرکت‌های تولیدکننده باید نسبت به اخذ مجوزهای مخصوص صادرات خاویار اقدام کنند:

  • مجوز دامپزشکی: مجوز دامپزشکی در ایران توسط سازمان‌ دامپزشکی و طی مراحل خاصی صادر می‌شود؛
  • مجوز سایتس: صدور مجوز سایتس، برای فروش عمده خاویار صادراتی ضرورت دارد. این مجوز، نشان می‌دهد که شرکت صادرکننده برای تولید خاویار، از صید غیر مجاز استفاده نکرده و محصول، کاملاً پرورشی است. این قانون برای جلوگیری از نابودی گونه‌های جانوری و گیاهی در خطر انقراض (مانند ماهیان خاویاری وحشی و دریایی)، در تمام دنیا تبیین شده و رعایت آن الزامی است.
  • مقررات کشورها: صادر کردن خاویار به هر کشور، از مقررات و قوانین خاص آن تبعیت می‌کند. به طور کلی، عرضه خاویار صادراتی به کشورهای عربی و اروپایی، به مجوزهای یکسانی نیاز دارد.

قوانین صادرات خاویار از ایران به دیگر کشورها چیست؟

خاویار تولیدی در ایران، از کیفیت خوبی برخوردار بوده و توانسته است که با عرضهٔ محصول صادراتی مرغوب در بیشتر بازارها (از جمله کشورهای اروپایی و حوزهٔ خلیج فارس)، حضوری فعال و پررنگ داشته باشد.

صادرات عمده خاویار، منوط به دریافت مجوزهای لازم است. تمامی تولیدکنندگان، برای صادرات محصولات خود باید مجوزهای لازم را از سازمان‌های ذی‌ربط، کسب کرده باشند. با توجه به اینکه خاویار یک مادهٔ خوراکی بوده و خیلی زود فاسد می‌شود، رعایت قوانین زیر برای صادرات آن الزامی است:

  • خاویار را فقط باید از طریق هواپیما ارسال کرد تا در زمان کمتری به مقصد برسد و از فاسد شدن آن جلوگیری شود؛
  • در عرضه خاویار صادراتی، بسته‌بندی محصول اهمیت زیادی دارد. بسته‌بندی باید به گونه‌ای باشد که از فساد آن جلوگیری کند؛
  • بسته‌های خاویار باید در داخل یونولیت و یخ گذاشته شده و تا رسیدن به مقصد، سرد بماند؛
  • صادرات خاویار باید بیشتر از 5 کیلوگرم باشد تا از نظر اقتصادی بصرفد؛
  • خرید خاویار در فرودگاه وخارج کردن آن از کشور به صورت مسافری اگر کمتر از 125 گرم باشد، نیاز به مجوز سایتس ندارد.

چه مجوزهایی باید برای صادرات خاویار دریافت شود؟

برای صادرات ماهیان خاویاری و خاویار نیز مانند هر تولیدات دیگری، لازم است که مجوزهای ضروری آن کسب شود. اخذ مجوز برای عرضه خاویار صادراتی، نشان‌دهندۀ این است که تولیدکننده، تمامی مراحل تولید و حمل و نقل را به گونه‌ای بهداشتی و قانونی انجام داده و خاویاری پرورشی و باکیفیت بالا تولید می‌کند.

دریافت مجوزهای زیر، از جمله مراحل صادرات خاویار است:

  • مجوزهای دامپزشکی؛
  • مجوزهای لازم از اتاق بازرگانی؛
  • گواهی قرنطینه؛
  • مجوز حمل و نقل؛
  • مجوز سایتس.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد