آموزش سئو در سایت وردپرس

سئو سایت وردپرس چیست؟

سئو و بهینه سازی سایت وردپرس، مجموعه اقداماتی است که برای افزایش و بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو انجام می شود. ( وردپرس چیست؟ و چه مزیت هایی دارد؟ ) در واقع تکنیک های سئو، سبب می شود زمانیکه کاربری موضوع یا کلمه کلیدی مرتبط با سایت شما را جستجو می کند، گوگل شما را در نتایج صفحه اول یا نزدیک به آن نشان دهد. یکی از ویژگی هایی که باعث شده است بسیاری از طراحان سایت به وردپرس جذب شوند، رعایت تکنیک های سئو و بهینه سازی در این سیستم مدیریت محتوای حرفه ای است. تا جایی که میتوان وردپرس را یک سیستم مدیریت محتوا سئو بیس دانست. در سال های اخیر با استفاده بیشتر کاربران از این سی ام اس، توسعه دهندگان نیز با انگیزه بیشتری افزونه های سئو وردپرس را توسعه داده اند و آپدیت می کنند.


جهت سئو سایت وردپرسی در مشهد می توانید از خدمات پایا مارکتینگ ، بهترین آژانس دیجیتال مارکتینگ در مشهد اقدام کنید 

09386676574

09388458125


توجه داشته باشید چیزی به نام سئوی وردپرس یا سئو سایت وردپرسی وجود ندارد. سئو سایت یک امر کلی با قواعد و چهارچوب یکسان برای تمامی سایت ها، سیستم های مدیریت محتوا و همه زبان های برنامه نویسی است. شما می توانید با یادگیری اصول سئو و قواعد آن هر سایتی با هر نوع سیستم مدیریت محتوا و زبان برنامه نویسی را سئو کنید.

 

سئو سایت وردپرسی

برای سئوی سایت وردپرسی خود میتوانید از تکنیک های مختلفی که برای عموم سایت ها وجود دارد، استفاده کنید. همچنین برای سئو سایت وردپرسی، افزونه های حرفه ای وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره میکنیم. وردپرس به گونه ای طراحی شده است که می توانید بیشترین بهره وری را از طریق سئو آن داشته باشید. از آنجایی که زبان برنامه نویسی سایت وردپرس ساده و روان است، موتورهای جستجو مانند گوگل آنها را بسیار دوست دارند و حتی از آن حمایت می کند. در واقع سئو وردپرس اقداماتی است که به منظور بهینه سازی و افزایش رتبه سایت در گوگل انجام می شود. به دلیل سادگی وردپرس، میتوانید در زمان تولید محتوا و انتشار آن صرفه جویی کنید. مزیتی که وردپرس دارد این است که بسیاری از الزامات سئو بصورت پیشفرض در آن رعایت شده است

 

آموزش سئو سایت وردپرس

به منظور بهبود سئو سایت وردپرس، در ادامه آموزش هایی در این زمینه در اختیارتان قرار می دهیم. 

1. استفاده از هاست با کیفیت و مناسب

اولین تکنیک در آموزش سئو وردپرس، استفاده از هاست با کیفیت است. برای انتخاب هاست خود باید به نسخه php سایت دقت کنید، چرا که در برخی مواقع ممکن است هاست مورد نظر شما از آن نسخه پشتیبانی نکند. استفاده از هاست های اشتراکی ارزان و بی کیفیت، می تواند سلامت و امنیت سایت شما را به خطر بیندازد.

در زمان خرید هاست به این نکته توجه کنید که هاست شما حتما از HTTP/2 پشتیبانی کند. پشتیبانی از HTTP/2، سرعت بارگذاری اطلاعات در سایت را افزایش خواهد داد. در زمینه انتخاب یک هاست مناسب، می توانید مطلب " معرفی شرکت برتر هاستینگ " را مطالعه کنید.

 

 2. افزونه سئو مناسب نصب کنید

یکی دیگر از راهکارهای موثر در آموزش سئو سایت وردپرس، نصب افزونه های مختلف است. وردپرس افزونه های مختلفی برای بهینه سازی دارد که می توانید متناسب با نیاز سایتتان از آنها استفاده کنید. اما به طور کلی افزونه Yoast در حال حاضر بهترین افزونه سئو وردپرس است.

پس از افزونه یوآست، افزونه رنک مث را می توان بهترین افزونه برای بهینه سازی وردپرس دانست.

 

3. ساخت نقشه سایت

پس از گذشت مدتی تعداد صفحات سایت شما افزایش میابد، در نتیجه نیاز است که برای ایندکس سریعتر صفحات آن را به موتورهای جستجو اطلاع دهید. برای این کار شما نیاز به ثبت نقشه سایت در گوگل دارید. در سایت های وردپرسی کافیست افزونه Google XML Sitemaps را فعال کنید تا بصورت اتوماتیک نقشه سایت را ایجاد کند. همچنین شما می توانید محتوای " معرفی نقشه سایت به گوگل " را برای اطلاعات بیشتر مطالعه کنید.

 

4. ثبت نقشه سایت در سرچ کنسول

از دیگر روش های بهبود سئو در وردپرس، ثبت نقشه سایت در سرچ کنسول است. بعد از اینکه نقشه سایتتان را ایجاد کردید، باید آن را به سرچ کنسول معرفی کنید. برای این کار لازم است که ابتدا سایتتان را به سرچ کنسول وصل کنید. در مطلب " آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول " به صورت کامل در این باره صحبت کرده ایم.

پس از آن در بخش " index "، روی " sitemaps " کلیک کنید؛ سپس آدرس نقشه سایتتان را در قسمت " Add a new sitemap " وارد کنید و دکمه Submit را بزنید.

 

5. ابزارهای تحلیل سایت

با کمک ابزار های تحلیلی مانند گوگل آنالیتیکس، میتوانید بازخورد محتوای خود را پس از مدتی بررسی کنید و متناسب با آن عملکرد خود را تنظیم کنید. با نصب افزونه گوگل آنالیتیکس وردپرس میتوانید آمار بازدید خود را در مدیریت وردپرس ببنید. البته ابن ابزار اکنون برای ایران فیلتر شده و برای مشاهده آن نیاز به نرم افزار ضد تحریم است. سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس، دو ابزار مفید برای تحلیل سایت شما می باشد. با کمک این دو ابزار که توسط خود گوگل ارائه شده است، میتوانید استراتژی سایت خود را برنامه ریزی کنید و  نقاط ضعف و قدرت سایت را نیز پیدا کنید. در مطلب آموزش نصب گوگل آنالیتیکس، نحوه اتصال سایت به این سرویس را آموزش داده ایم.

 

6. تنظیم پیوندهای یکتا

پیوند یکتا چیست؟ URL های سایت وردپرسی به عنوان پیوندهای یکتا در وردپرس نامیده می شوند. یا به عبارتی تمامی آدرس های که کاربران به واسطه آنها وب سایت شما را می بینند را پیوند یکتا گویند.

وردپرس تنظیماتی را برای پیوند های یکتا در نظر می گیرد. برای اعمال این تنظیمات کافیست به بخش تنظیمات و پیوند های یکتا مراجعه کرده و تنظیمات پیشفرض را به حالت " نام نوشته" تغییر دهید. با انتخاب این حالت پیوندهای کوتاهتری ایجاد شده که در ذهن کاربران بیشتر مانده و موتورهای جستجو راحتتر آن را ایندکس می کنند.

 

7. ایندکس دسته بندی ها و محصولات

بسیاری از قالب ها این گزینه را به صورت خودکار فعال می کنند؛ اما برای اطمینان بیشتر می توانید مراحل زیر را طی کنید:

پس از فعال کردن افزونه یوآست، به قسمت SEO رفته و از قسمت " ظاهر جستجو"، تب " طبقه بندی ها " را انتخاب کنید. سپس گزینه " نمایش دسته‌ها در نتایج جستجو؟ " را فعال کنید.

 

8. بهینه کردن فایل های مدیا

فایل های مدیا یکی از مهم ترین بخش های هر سایت محسوب می شوند. اما ممکن است مشکلاتی را نیز بوجود بیاورند. نحوه نامگذاری، تگ های هر کدام می تواند نقش مهمی در سئوی سایت داشته باشد. بارگذاری تصاویر با اسامی طولانی و نامرتبط با موضوع از نظر سئو اصولی نیست. به همین دلیل باید اسامی تصاویر را کوتاه کرده و حجم آنها را نیز بدون افت زیاد کیفیت کاهش دهید. برای بهینه سازی تصاویر محتوای بهترین افزونه های بهینه سازی تصاویر را حتما مطالعه کنید.

 

9. تولید محتوای حرفه ای

اولین گام آموزش سئو وردپرس و چه سایت اختصاصی این است که کلمات کلیدی مرتبط با سایت و حوزه کارتان را پیدا کنید. برای این کار میتوانید از سایت های keywordtool.io و kwfinder.com استفاده کنید. پس از آن محتوای مفید و کاربردی که از این کلمات به میزان استانداری غنی شده اند، تولید کنید. محتوای شما قبل از اینکه کلمات کلیدی را در خود جای دهد، باید برای کاربر مفید و ارزشمند باشد. تولید محتوا را طبق برنامه و استراتژی منظم انجام دهید. با این کار کاربر با توجه به برنامه شما، به سایت  شما سر میزند.

 

10. امکان اشتراک گذاری مطالب سایت

شبکه های اجتماعی تاثیر زیادی در جذب مشتری دارد و عموم کاربران اینترنت در شبکه های اجتماعی فعالیت دارند. با کمک ابزارهایی برای اشتراک گذاری مطالب سایت در شبکه های اجتماعی، می توانید ترافیک سایت خود را افزایش دهید. با مطالعه محتوای تاثیر شبکه های اجتماعی بر سئو سایت به اهمیت آن بیشتر پی خواهید برد.

 

11. استفاده درست از تگ های هدر

استفاده صحیح از تگ های هدر به مرور زمان در سئوی سایت وردپرسی نقش موثری دارد. برای استفاده از تگ های هدر می توانید از H1 تا H6 استفاده کنید. اما تگ H1 برای تیترهای اصلی صفحات باید استفاده شود و تیتر های دیگر به ترتیب H2 و H3 استفاده میشود.

با توجه به قوانین جدید سئو استفاده از تگ H2 برای تیترهای پر اهمیت در طول محتوا کاربرد دارد و از تگ H3 هر تعدادی که بخواهید می توانید استفاده کنید.

 

12. اسکیما سایت را فعال کنید

اسکیما یا نشانه گذاری سبب افزایش سئو سایت در وردپرس می شود. چرا که کاربر اینطور تصور می کند که گوگل این امتیاز را به شما داده است؛ در نتیجه با اطمینان بیشتری روی سایت شما کلیک می کند. برای این کار می توانید از طریق افزونه یوآست اقدام کنید یا افزونه های مخصوص اسکیما را نصب کنید. در مطلب " اسکیما چیست؟ " آنها را معرفی کرده و آموزش داده ایم.

 

13.لینک سازی داخلی

از لینک سازی داخلی برای ارتباط صفحات سایت به یکدیگر استفاده می شود. حداقل از 3 تا 5 لینک داخلی در هر محتوا استفاده کنید. در حین نوشتن محتوا، به هر جایی که می رسید که مطلبی در آن باره در سایت خود دارید، به آن لینک دهید. بسته به طول محتوایی که می نویسید می تواند تعداد لینک ها تغییر کند. لینک های داخلی باعث می شود کاربر به راحتی به صفحات دیگر سایت برود و در سایت بچرخد، در نتیجه مدت زمان ماندگاری کاربر در سایت بالا می رود که از نظر گوگل بسیار مهم است. از طریق لینک سازی ارزش و اعتبار صفحات به یکدیگر منتقل می شود و اعتبار کلی سایت بالا می رود. در محتوا آموزش لینک سازی داخلی به طور مفصل در این باره صحبت کردیم.

 

14. لینک های خارجی با اعتبار دامنه بالا

گاهی اوقات در حین نوشتن محتوا، لازم است به سایت های دیگر لینک دهید تا نیاز کاربر رفع شود. برای این کار بهتر است به سایت هایی لینک دهید که اعتبار دامنه بالایی دارند زیرا گوگل درک می کند از سایت شما به یک سایت با مطالب با کیفیت لینک داده شده است و محتوای صفحه را ساده تر درک می کند.

نکته ای که در لینک دادن باید در نظر بگیرید این است که در تنظیمات لینک، گزینه باز شدن در پنجره جدید را فعال کنید. با فعال کردن این گزینه وقتی کاربر روی لینک موجود در صفحه شما کلیک می کند، در صفحه جداگانه سایت باز می شود. یاز شدن سایت در صفحه جدید این احتمال را دارد که کاربر باز به سایت شما مراجعه کند و زمان بیشتری در سایت شما بماند، در صورتی که اگر این این کار را نکنید، کاربر ممکن است به کلی شما را فراموش کند و به سایت شما باز نگردد.

 

از طریق سرچ کنسول، سایت وردپرسی خود را سئو کنید!

سرچ کنسول گوگل کاملا رایگان بوده و از همه مهمتر توسط گوگل طراحی شده است تا وبمستران بتوانند نتیجه گزارشات و بازدیدهای واقعی سایت خود را مشاهده و بررسی کنند. بنابراین توجه به آن در روند سئو سایت به شما کمک بسیاری میکند. همانطور که میدانید ابزار های زیادی برای آنالیز و بررسی سئو سایت وجود دارد، اما ارائه این ابزار توسط گوگل اعتبار آن را بیشتر کرده است. با کمک این سرویس میتوانید کلمات کلیدی وب سایت خود را بررسی کنید و با شناخت آن ها و استفاده درست از آن ها، کاربران هدفمند را به خود جذب کنید. با جذب کاربران به سایت خود، فروش و ترافیک سایتتان نیز افزایش میابد. خوشبختانه وردپرس پلاگینی دارد که داشبورد وردپرس را به سرچ کنسول گوگل متصل میکند و کار مدیر سایت وردپرسی را راحت تر کرده:

https://wordpress.org/plugins/search-console

به کمک این افزونه از داخل پنل مدیریت وردپرس می توانید اطلاعاتی همچون تعداد کلیک ها، موقعیت صفحه در نتیج گوگل، نرخ ctr یا همان نرخ کلیک و همچنین Impressions کلمات کلیدی خود را بدون مراجعه به پنل سرچ کنسول در وردپرس ببینید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد