دلیل استفاده از روپوش آشپزی در رستوران

این روزها، سرآشپزها لباس ها و روپوش های آشپزی با رنگ و طرح متفاوتی را به عنوان اونیفورم به تن می کنند. اما معمولا این روپوش ها دو شاخصه مهم را با هم دارند، هم برای کار کردن راحت هستند و هم در کلیت ظاهری خود شبیه همان روپوش هایی سنتی هستند که تمام سرآشپزها به تن می کنند. البته گفته می‌شود اینکه سرآشپزها روپوش خاصی داشته باشند به دوره‌ی ناپلئون بر‌می گردد. او می خواست آشپزهایش ظاهری یک شکل و همانند سربازان داشته باشند. در این مطلب نکاتی را که باید از پوشش آشپزی بدانیم، با هم مرور میکنیم.

چرا آشپزها روپوش آشپزی سفید می‌پوشند؟

لباس سرآشپز ها یک ابزار کاربردی برای آنان است. هرچند در سالهای اخیر شاهد تنوع در رنگ و طرح این روپوش‌ها هستیم، اما همچنان رنگ سفید پراستفاده‌ترین و محبوب‌ترین رنگ است. این رنگ زودتر آلودگی‌ها را نشان می‌دهد، ولی از طرفی هم راحت با سفیدشویی به حالت قبل خود باز می‌گردد.

برخلاف تصورات، رنگ‌های تیره هم لکه‌های زیادی را بر روی خود نشان می‌دهند، اما به هیچ وجه هم پاک کردن این لکه‌ها از روی آنان ساده نیست. از نظر روانی هم سفید رنگ بهتری برای سرآشپز است، چرا که مشتری با دیدن سفیدی لباس، از تمیزی و پاکیزگی سرآشپز؛ غذا و محیط رستوران اطمینان بیشتری کسب می‌کند. علاوه بر این، رنگ سفید گرمای کمتری را به خود جذب می‌کند و در نتیجه به خنک ماندن آشپز در فضای آشپزخانه کمک بیشتری می‌کند.

قسمت‌های مختلف لباس آشپزی

آستین‌های روپوش معمولا بلند دوخته می‌شوند تا جلوی پاشیدن روغن داغ و یا مواد دیگر را بگیرند و از پوست دست محافظت کنند. جلوی روپوش هم معمولا دو لایه روی هم قرار میگیرد و با دکمه بسته می‌شود. این لایه‌ی رویی هم محافظت خوبی برای آشپز فراهم می‌کند و هم بعد از کثیف شدن، به آسانی قابل تعویض است.

مورد بعدی دکمه‌های روپوش است. این دکمه‌ها به جای فلزی و یا پلاستیکی معمولا از جنس نخ و به صورت گره‌هایی نسبتا بزرگ هستند تا احتمال شکسته شدن آنها و سر درآوردن از بشقاب غذا کمتر باشد! البته این مسال در روپوشهای معمولی کمتر دیده می‌شود و نمونه‌های لوکس‌تر با دکمه‌های نخی تولید می‌شوند.

اگر دقت کرده‌باشید، بسیاری از سرآشپزها، شلوارهای بگی می‌پوشند. دلیل این، خنک بودن این شلوارهاست که در محیط گرم آشپزخانه میتواند به خنک شدن بدن سرآشپز کمک زیادی بکند. همچنین میتوانند موجب راحت شدن حرکت و راه رفتن آشپز بشوند.

برای خرید و لیست قیمت روپوش آشپزی به فروشگاه آنلاین دوخت یادگار مراجعه کنید .

کلاه و کفش سرآشپز

یکی از بخش‌های مهم لباس آشپزی، کلاه است. این کلاه‌ها معمولا سفید، نخی و اندکی بلند هستند که به خوبی بتوانند گردش جریان هوا را برای فرد فراهم کنند. البته این بلندی معنای دیگری هم دارد. هرچقدر کلاه بلندتر باشد، نشان از حرفه‌ای بودن بیشتر سرآشپز دارد. دلیل اصلی استفاده از کلاه هم جلوگیری از افتادن موها داخل غذا است.

شاید فکر کنید کفش سرآشپز بخش مهمی از کار نیست. اما این کفش‌ها باید چند ویژگی مهم داشته باشند. اول اینکه به اندازه کافی راحت باشند تا امکان حرکت راحت سرآشپز را فراهم کنند. دوم اینکه لیز نخورند و سوم، به حدی رویه آنان محکم باشد تا در صورت افتادن اشیاء سنگین و خطرناک مانند ظروف آشپزخانه یا چاقوها بر روی آنان، از پا محافظت کنند.

آیا می‌توان با لباس آشپزی به سر کار رفت؟

جواب مستقیم به این سوال خیر است. نه تنها از لحاظ ظاهری، دیدن یک فرد با روپوش آشپزی در خیابان یا در تاکسی چیز جالبی نیست، در عین حال می‌تواند موجب به خطر افتادن بهداشت فضای آشپزخانه گردد. بهتر است که لباسها در محل کار باشند و هر چند روز، و یا در صورتی که حس کردید نیاز به شست و شوی دقیق دارند آن را به همراه خود به منزل ببرید و با مواد شوینده مناسب شست و شو دهید.

چرا بهتر است روپوش آشپزها به رنگ سفید باشد؟

لباس کار سرآشپزها، ابزاری کاربردی برای آنان است. با وجود اینکه در چند سال اخیر شاهد لباس کار آشپزی با رنگ های متنوع هستیم اما همچنان روپوش آشپزی به رنگ سفید مرسوم و محبوب است. رنگ سفید به این دلیل که زودتر آلودگی ها را نشان می دهد و با یک شستشوی ساده ه حالت قبل بر میگردد. درخشان و زیبا می شود.

استفاده از رنگ های تیره برای روپوش آشپزی باعث میشود هم لکه های بیشتری را بر خود نشان دهد و هم به هیچ وجه پاک کردن این لکه ها  از روی آنان ساده نیست. رنگ سفید باعث اعتماد بیشتر مشتریان به غذا و محیط رستوران می شود. رنگ سفید گرمای کمتری را به خود جذب میکند و در نتیجه به خنک ماندن آشپز در فضای آشپزخانه کمک بیشتری می کند.

تجهیزات لباس کار آشپزی

معمولا روپوش های سرآشپزان باید از آستین های بلندی برخوردار باشد تا از پاشیدن روغن داغ و مواد دیگر به دست جلوگیری شود و از پوست دست محافظت کند. 

روپوش آشپزان از یک لایه جلویی برخوردار است که بسته شده و باعث محافظت از لباس آشپز می شود و بعد از کثیف شدن می تواند به آسانی تعویض کند.

دکمه های روپوش معمولا از جنس نخ و به صورت گره هایی نسبتا بزرگ هستند تا احتمال شکسته شدن آنها کمتر باشد. روپوش های شیک معمولا از دکمه ها نخی استفاده می شود.

کلاه و کفش سرآشپز

کلاه آشپزی از جمله مهمترین بخش های لباس آشپزی است. این کلاه ها معمولا سفید، نخی و اندکی بلند است و به خوبی می توانند گردش جریان هوا را برای فرد فراهم کنند. کلاه آشپز هر چقدر بلندتر باشد نشان از حرفه ای بودن سرآشپز دارد. استفاده از کلاه آشپزی به دلیل بسیار مهمی قابل استفاده است و آنهم این است که از افتادن مو به داخل غذا جلوگیری می شود.

کفش سرآشپز باید چند ویژگی مهم داشته باشد. اول اینکه باید به اندازه کافی، راحت باشد تا امکان حرکت راحت سرآشپز را فراهم کند. مورد بعدی اینکه از لیز خوردن جلوگیری کند و سوم اینکه کفش سرآشپزان باید از رویه محکمی برخوردار باشد تا در صورت افتادن اشیا سنگین و خطرناک مانند ظروف آشپزخانه یا چاقو بر روی پا، از پا محافظت کند.

نکته مهمی که باید مد نظر قرار گیرد این است که از لباس کار آشپزی نباید بیرون از محیط کار استفاده کرد چرا که باعث آلوده شدن محیط کار می شود. حداقل هفته ای یکبار باید با مواد شوینده شست و شو را انجام داد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد