از نکات مهم برای پوشش لباس کار برای افراد آشپز، همواره رعایت کردن بهداشت است. آشپزی، از جمله فعالیتهایی است که باید در آن بهداشت فردی و عمومی رعایت شود. غذاهایی که تهیه میشوند باید استاندارد و منجر به خطر انداختن سلامت بدن افراد نباشد. در هر صورت، داشتن لباس کار مناسب برای فعالیت آشپزی، ایمنی در کار آنها را نیز افزایش میدهد. بلکه در هر زمینه کاری، باید ایمنی و استانداردهای لازم را جهت رعایت سلامت افراد، به کار برد.
فواید لباس کار آشپزی
در یک آشپزخانه بزرگ، امکان استفاده از وسایل و همین طور تجهیزات زیادی برای ارائه دادن یک غذای سالم وجود دارد. ابزارهای تیز و برنده به همراه دستگاه و تجهیزات حرارت زا و شعلههای آتش، از فعالیتهایی است که یک آشپز باید در محل کار خود با آنها سر و کار داشته باشد.
یک فرد آشپز در محل کار خود باید فرم و یا روپوش آشپزی داشته باشد. این نوع فرم، میتواند بسته به نوع سلیقه افراد متفاوت دوخته شود. اما رعایت کردن نکات ایمنی در دوخته شدن آنها اهمیت زیادی دارد.
برای خرید روپوش آشپزی و انواع لباس کار رستوران اینجا کلیک کنید .تولیدی دوخت یادگار تولید کننده انواع روپوش اشپزی و لباس کار رستورانی می باشد .
فرم آشپزی، برای بانوان و آقایان دوختهای متنوعتری را به خود میگیرد. در بیشتر موارد ترجیح داده میشود که پوشش مناسب آشپزی، بلند و ساده باشد.
ساده بودن لباس، یعنی نداشتن تزئینات اضافی بر روی آن است. برای پارچه لباس آشپزی، بیشتر از رنگ سفید بهره میبرند.
برای لباس کار آشپزی، فاکتورهای دیگری را در کنار آن نیاز داریم که شامل:
هر یک از موارد فوق، مزیت و ویژگیهای خاص به خود را دارند.
از پوششهای فرعی که در کنار فرم آشپزی قرار داده میشود کلاه است. کلاه آشپزی، یک پوشش ایده آل برای عدم نفوذ مو در داخل غذا است. برخی از افراد، دارای ریزش موی شدیدی میباشند. بنابراین در طول روز، با ریزش مو مواجه میشوند.
به همین دلیل، برای رعایت کردن بهداشت فردی، گذاشتن کلاه در هنگام آشپزی بر روی سر، امکان ریزش مو در غذا را کاهش میدهد. پارچه موردنیاز برای لباس کار آشپزی، بیشتر از نوع کتان و کج راه است.
از جنس موردنظر برای لباس کار آشپزی در کنار آن، لباسهای دیگری نیز دوخته میشود که شامل:
- کت آشپزی
- دستمال سرآشپز
- شلوار و روپوش آشپزی
برخی از لباس کارهای آشپزی دارای پارچههایی از نوع نانو میباشند. بنابراین میزان ضد عفونی بودن آنها و همین طور قابلیت شستشو بهتر برای این نوع لباس کار نسبت به لباس کارهای دیگر بیشتر است.
دستکش یکی از مهمترین اجزای لباس کار برای بسیاری از آشپزان است. دستکش، از بروز میکروب و آلودگی در سطح غذا جلوگیری میکند. البته دستکشهایی که بیشتر آشپزان از آنها بهره میبرند دستکش یکبار مصرف است. دستکشهای پلاستیکی یکبار مصرف، بیشترین کاربرد را برای فعالیت سرآشپزان دارد. با این حال، برای پیشخدمتها و گارسونها در یک رستوران، استفاده از دستکشهای سفید و تمیز، بسیار مهم است.
داشتن دستکش، میزان تمیز و رعایت اصول اولیه بهداشت را گوشزد میکند. دستکش برای گارسون، نگرش و دید وسیعتری را از بهداشت در چشم مشتریان به وجود میآورد.
در یک آشپزخانه، فعالیت افراد برای تهیه کردن انواع خوراکیها میباشد. بنابراین رعایت کردن بهداشت نکته اولیه و ضروری در هر آشپزخانهای است. در واقع، جدای رعایت کردن نکات بهداشتی، باید نکات ایمنی را نیز در نظر داشت. نکات ایمنی، با جان افراد در ارتباط است. بنابراین اهمیت بسیار بیشتری را به خود نسبت به نکات بهداشتی دارد. البته از نظر سطح ایمنی، نکات بهداشتی و نکات ایمنی، میتوانند در یک دسته قرار داده شوند. نکات ایمنی برای لباس کار در آشپزخانهها، ضد آتش بودن آنها است.
به کار بردن لباسهایی که در برابر حرارت میزان سوزانده شدن آن کمتر باشد گزینه مناسب و ایده آلی برای آشپزی است. البته باید خنک کنندگی فوق العادهای نیز برای لباس کار آشپزی وجود داشته باشد. در فرایند آشپزی، با وجود حرارتهای ایجاد شده از گاز و همین طور فرهای موجود، میزان گرما در محیط کار افزایش پیدا میکند. بنابراین لباس کار، باید سطحی از خنک کنندگی را برای افراد به وجود آورد. گرمای بیش از اندازه برای فعالیت آشپزی، منجر به کلافه شدن افراد و در نتیجه به دست آوردن عملکرد نادرست و نامناسب برای آنها است. در هر صورت، کاربرد بهترین الیاف برای لباس کار اهمیت بسیار زیادی دارد.
سوختگی، یکی از مشکلات رایج در فعالیت آشپزخانه است. برای جلوگیری از موارد سوختگی، ابتدا باید نکات ایمنی و استاندارد را برای این کار در نظر داشت. این نکات جدای لباس کار میباشند. با این حال، نقش لباس کار نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
روپوش مناسب برای سرآشپزان
بسیاری از سرآشپزان از روپوش استفاده میکنند. البته این روزها، روپوش با طرح و رنگهای متنوعی وارد بازار شدهاند. با توجه به گسترش میزان رنگ برای تولید روپوش، بالاترین میزان رنگ استفاده شده توسط آنها سفید است. البته به کار بردن رنگهای تیره برای روپوش آشپزی، میزان لکه و کثیف شدن را به خود میگیرد.
رنگ سفید، میزان گرمای بسیار اندکی را به خود جذب میکند. بنابراین رنگ سفید، برای خنک سازی افراد در فضای آشپزخانه میباشد. آستینهای بلند برای روپوش مناسب آشپزی، جلوی پاشیده شدن روغن و مواد داغ را میگیرد. از این نظر، محافظت خوبی را برای بدن به وجود نمیآورد.